Energietransitie

Verduurzamen, zorg voor het klimaat, we willen er allemaal ons steentje aan bijdragen. Ook als sportvereniging. Maar dat hoef je gelukkig niet alleen te doen.

Lees energietransitieNOCNSF/Atom/Icon/*/Chevron

Milieuvriendelijk veldbeheer

Milieuvriendelijk beheer van onze sportterreinen betekent goed onderhoud en beheer dat niet belastend of vervuilend is voor de omgeving, nu en in de toekomst.

Lees milieuvriendelijk veldbeheerNOCNSF/Atom/Icon/*/Chevron

Sport NL Groen

De nieuwe online tool Sport NL Groen maakt verduurzamen toegankelijk en rendabel voor alle sportclubs in Nederland. Met Sport NL Groen krijgen sportclubs gratis advies over hoe ze hun sportaccommodaties kunnen verduurzamen.

Lees verderNOCNSF/Atom/Icon/*/Chevron

Nieuws over duurzaamheid

Het laatste nieuws op gebied van sportinfrastructuur.

Meer nieuws bekijken

2 maart 2022

Al 600 ton CO2 en 1.400.000 euro besparing gevonden met Sport NL Groen

Sinds de lancering in november 2021 maken al 120 partners in de sport en 22 gemeenten met in totaal 2,9 miljoen inwoners gebruik van Sport NL Groen. Met de aanvragen tot nu toe, kan er jaarlijks al zo’n 600 ton CO2 en 1.400.000 euro aan energiekosten bespaard worden. En met behulp van gratis energiecoaches kan dit aantal de komende maanden nog veel verder toenemen.

NOCNSF/Atom/Icon/*/Chevron

2 maart 2022

Groeiseizoen natuurgras van start - Kies voor milieuvriendelijk beheer

Natuurgras sportvelden horen bij een gezonde leefomgeving. Het is van groot belang het onderhoud milieuvriendelijk te doen voor een gezonde sportomgeving, een optimale speelkwaliteit en een sportveilig terrein. Milieuvriendelijk onderhoud en beheer van onze sportterreinen betekent dat we onze sportvelden beheren zonder belastend of vervuilend te zijn. Het gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen tegen onkruiden, ziekten en plagen hoort daar niet bij.

NOCNSF/Atom/Icon/*/Chevron