3 oktober 2024

Taakgroep sporttechnische voorschriften voetbal

Op 11 juli heeft de programmaraad van het Kwaliteitszorgsysteem naar aanleiding van het uitkomen van de nieuwe FIFA-manual een taakgroep geopperd. De taakgroep sporttechnische voorschriften voetbal heeft de opdracht om te onderzoeken welke onderdelen uit deze handleiding in Nederland een toegevoegde waarde hebben om mogelijk te worden ingevoerd. Daarbij is de vraag aan de taakgroep om het belang en de impact van eventueel te maken keuzes te onderbouwen en per aspect uit te leggen waarom dit wel of niet wordt overgenomen van de FIFA.

Oproep aan partijen

Uiteraard is het doel om de taakgroep een zo breed mogelijke oriëntatie mee te geven. Daarom hebben SportsLabs, Universiteit Gent, SGS Intron, CSC Sport, Antea Sport, Domo Sports Grass, Fieldturf Tarkett, VSG, KIWA ISA-Sport en KNVB een deelname om mee te denken aan eventuele implementatie bevestigd. Voor wat betreft de marktpartijen is de mening van de programmaraad dat de deelname nog breder kan om van een goede vertegenwoordiging te kunnen spreken. Om die reden worden marktpartijen verzocht hun wens tot deelname aan de taakgroep kenbaar te maken bij de secretaris van de programmaraad. Bij dit verzoek wordt onderbouwd welke relatie de marktpartij heeft met FIFA en met voetbalvelden in Nederland om op die manier een goede afweging mogelijk te maken.

Een eerste overleg van de taakgroep vindt plaats in de middag van 21 oktober op Papendal. Geïnteresseerden partijen kunnen zich richten tot de secretaris van de programmaraad via info@sportinfrastructuur.nl