17 augustus 2023

Nationale campagne Geïntegreerd Sportgrasbeheer trapt af met webinar

‘Het sportgrasbeheer van nu, voor het sportveld van de toekomst’

Op woensdag 6 september bespreekt grasexpert Ernst Bos tussen 13:00 en 14:00 in een webinar de basisprincipes van Geïntegreerd Sportgrasbeheer. De webinar volgt op de publicatie van de Handleiding Geïntegreerd Sportgrasbeheer en bereid deelnemers voor op de praktijksessies die in september door heel het land zullen plaatsvinden.

Bij Geïntegreerd Sportgrasbeheer (ITM) ligt de focus op de structurele kwaliteit van het grasveld, zowel vanuit het oogpunt van de gebruiker als vanuit het beheer. Een gestructureerde en cyclische aanpak, regelmatige monitoring en de betrokkenheid van alle stakeholders zal de noodzaak voor gewasbeschermingsmiddelen minimaliseren, de kwaliteit van de grasmat verhogen en de onderhoudskosten aanzienlijk verlagen.

Gratis informatiepakket

Als onderdeel van een informatiepakket dat de Routekaart Verduurzaming Sport heeft samengesteld, bespreekt Ernst Bos op woensdag 6 september de basisprincipes van geïntegreerd sportgrasbeheer.

Deelnemers dienen zich voor dit webinar via de onderstaande link aan te melden. Geregistreerde deelnemers ontvangen automatisch een link waarmee zij op woensdag 6 september vanaf 12:45 uur kunnen inloggen. Het webinar duurt een uur en biedt kennis die zowel gemeentelijke beheerders, professionele onderhoudsbedrijven en -specialisten als verenigingen kan ondersteunen bij het duurzaam beheren van sportvelden en het verbeteren van de veldkwaliteit. De informatie kan door iedereen gratis worden ingezien of gedownload via de Kennisbank van de website www.sportinfrastructuur.nl

Aanmelden voor webinar

Ernst Bos zal die informatie op woensdag 6 september tussen 13:00 en 14:00 uur toelichten tijdens een gratis toegankelijk webinar. Aanmelden doet u hier. De follow up praktijksessies in elke provincie zullen tijdens het webinar toegelicht worden.

De Routekaart Verduurzaming Sport is een samenwerking tussen de branchevereniging BSNC, Kenniscentrum Sport en Bewegen, NOC*NSF, het Platform Ondernemende Sportaanbieders (POS) en de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG).

Partners.png