14 september 2023

Nationale campagne Geïntegreerd Sportgrasbeheer: praktijksessies in 12 provincies!

‘Het sportgrasbeheer van nu, voor het sportveld van de toekomst’ Voor: sportveldbeheerders en onderhoudsmedewerkers van gemeenten, sportbedrijven, marktpartijen, exploitatie- en beheersstichtingen én verenigingen en clubs.

Om kennis over Geïntegreerd Sportgrasbeheer (o.a. pesticidenvrij beheer) verder te verspreiden wordt in september en oktober in elke provincie een praktijksessie georganiseerd door de Routekaart Verduurzaming Sport. Tijdens de gratis middagsessies (13.00 – 16.00 uur) wordt op een sportveld de praktische en essentiële aandachtspunten van monitoring en goed beheer besproken De praktijksessies bieden zo de handvatten om duurzaam beheer van sportvelden en het verbeteren van de veldkwaliteit te ondersteunen.

Elk middag wordt geleid door een ervaren grasexpert, die bekend is met de lokale uitdagingen en omstandigheden. Het programma omvat, onder meer:

  • Uitleg doel en werkwijze van Geïntegreerd Sportgrasbeheer (ITM);
  • Toelichting van de tool voor monitoring en de veldwerkformulieren;
  • Instructie en uitvoeren van monitoring op het veld en kijken naar specifieke veldkwaliteiten;
  • Beantwoording van vragen;
  • De mogelijkheid om kennis en ervaringen uit te wisselen met collega’s die te maken hebben met vergelijkbare uitdagingen.

De praktijksessies worden in elke provincie georganiseerd zodat zoveel mogelijk sportveldbeheerders en onderhoudsmedewerkers kunnen deelnemen.

De middagsessies zijn steeds van 13.00 tot 16.00 uur en vinden plaats in de periode 25 sept – 12 okt.

Praktijksessies.PNG

Aanmelden voor een praktijksessie

De gratis sessies staan open voor iedereen. Aanmelden doet u hier, of via de QR code.

Afbeelding1.png

Een week voor de sessie ontvangt u verdere informatie.

Achtergrond ITM

Bij Geïntegreerd Sportgrasbeheer (ITM) ligt de focus op de structurele kwaliteit van het grasveld, zowel vanuit het oogpunt van de gebruiker als vanuit het beheer. Een gestructureerde en cyclische aanpak, regelmatige monitoring en de betrokkenheid van alle stakeholders minimaliseert de noodzaak voor gewasbeschermingsmiddelen, verhoogt de kwaliteit van de grasmat en verlaagt de onderhoudskosten.

Gratis informatiepakket

De sessies zijn een vervolg op het webinar Geïntegreerd Sportgrasbeheer van 6 september en een aanvulling op een uitgebreid informatiepakket dat gratis kan worden gedownload. Alle informatie kan gratis worden ingezien of gedownload via de Kennisbank van de website www.sportinfrastructuur.nl.

De Routekaart Verduurzaming Sport is een samenwerking tussen de branchevereniging BSNC, Kenniscentrum Sport en Bewegen, NOC*NSF, het Platform Ondernemende Sportaanbieders (POS) en de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG).

Partners2.png