19 december 2023

Materialen nationale campagne Geïntegreerd Sportgrasbeheer beschikbaar in kennisbank

Met een webinar in september, gevolgd door provinciale praktijksessies, is de nationale campagne Geïntegreerd Sportgrasbeheer afgerond.

De campagne werd geïnitieerd door de Routekaart Verduurzaming Sport. Bij Geïntegreerd Sportgrasbeheer ligt de focus op de structurele kwaliteit van het grasveld, zowel vanuit het oogpunt van de gebruiker als vanuit het beheer.

Alle informatie over Geïntegreerd Sportgrasbeheer is gebundeld terug te vinden in de kennisbank op Sportinfrastructuur.nl. Hier staan (onder meer) introductiefilmpjes over goed sportgrasbeheer en hier is ook het webinar met grasexpert Ernst Bos terug te zien. Daarnaast zijn er factsheets, FAQ’s, handleidingen en een e-learning te vinden. Ook zijn links opgenomen naar de belangrijke informatie van o.a. KNVB, BSNC en VSG. Het kennisdossier Sportgrasbeheer is daarmee een one-stop-shop over dit onderwerp geworden en kan gebruikt worden door iedereen die te maken heeft met beheer en onderhoud van sportgrasvelden.

De nationale campagne Sportgrasbeheer is een initiatief van De Routekaart Verduurzaming Sport. De Routekaart is een samenwerking tussen de branchevereniging BSNC, Kenniscentrum Sport en Bewegen, NOC*NSF, het Platform Ondernemende Sportaanbieders (POS) en de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG). De nationale campagne Sportgrasbeheer werd mede mogelijk gemaakt door Cumula en VHG.

Vragen over het kennisdossier Sportgrasbeheer kunnen per mail gesteld worden aan info@sportinfrastructuur.nl. Ons streven is om binnen twee werkdagen antwoord te geven.