21 december 2023

Toegang tot Kwaliteitszorgsysteem beperkt

Vanaf 1 april 2024 kunnen de eigenaren van sportaccommodaties de certificaten alleen vanaf het Kwaliteitszorgsysteem downloaden via het Platform Sportinfrastructuur. Dat betekent dat een eigenaar verplicht is om zelf een account af te nemen voor toegang tot sportinfrastructuur.nl.

Het keuren en certificeren van sportaccommodaties is in Nederland al enige tijd verplicht. Een accommodatie kan pas in gebruik genomen worden zodra via sportinfrastructuur.nl een certificaat is ontvangen (een meetrapport is daarvoor niet voldoende). Om dat certificaat te ontvangen (een eigenaar kan dit na afronding van een project downloaden in het accommodatiepaspoort) is het als eigenaar van een sportaccommodatie verplicht om een account af te nemen bij sportinfrastruur.nl.

Zorgplicht

Een eigenaar van een sportaccommodatie heeft de verantwoordelijkheid om mensen veilig te laten sporten, volgens de wettelijke zorgplicht. Met de certificering van het Kwaliteitszorgsysteem van sportinfrastuur.nl worden kwalitatieve en veilige sportaccommodaties bereikt. Sportinfrastructuur.nl wil op deze manier de versnippering tegengaan en hét startpunt zijn voor iedereen die aan de slag wil met de realisatie, exploitatie en renovatie van sportaccommodaties.

Via sportinfrastructuur.nl hebben partijen ook toegang tot nieuws, achtergronden en andere projecten. Lees hier meer over de mogelijkheden om een account te krijgen.