22 februari 2024

Nieuwe ICT-partner Sportinfrastructuur.nl

Dit zijn de eerste wijzigingen.

NOC*NSF werkt vanaf 1 januari 2024 samen met fresk.digital. Het doel van de samenwerking is om het platform sportinfrastructuur.nl te verbeteren, zodat het beter past bij de gebruikers van het systeem. Als start vonden enkele interviews plaats bij verschillende gebruikersgroepen. Aan de hand daarvan en enkele storingen in het systeem, zijn de eerste wijzigingen doorgevoerd. Dit artikel geeft een overzicht van die belangrijkste aanpassingen.

Als alle interviews en wensen zijn opgehaald, wordt een lijst met verbeteringen en toevoegingen van functionaliteiten aan het platform opgemaakt. Daarna worden deze geprioriteerd en wordt bepaald welke zaken worden aangepakt. Uiteraard is NOC*NSF zich ervan bewust dat niet alle wensen direct opgepakt kunnen worden. Tegelijkertijd wordt wel geprobeerd om de meest prangende zaken in de eerste helft van 2024 aan te pakken.

Belangrijkste wijzigingen

Naar aanleiding van huidige fouten in het systeem en eerste resultaten van de interviews zijn de volgende aanpassingen aan het platform direct uitgevoerd:

  • Het PDF-onderzoeksrapport van uitvoeringen van sportproducten op de sportproductenlijst is vanaf nu zichtbaar voor iedereen. Door de naamgeving van een uitvoering is voor alle gebruikers van Sportinfrastructuur.nl inzichtelijk wat de belangrijkste specificaties van een uitvoering zijn, zoals het gebruikte type shockpad. Alleen voor de rol producent welke is vermeld bij het betreffende product, is het mogelijk het PDF-onderzoeksrapport te downloaden;
  • We hebben het probleem met filters op de Sportproductenlijst en binnen de Certificeringsprojecten opgelost waardoor de ervaring gebruiksvriendelijker is. Wanneer gebruikers op de Sportproductenlijst filters selecteren die verborgen zijn in het paneel (systeemstatus, producent en aannemer/leverancier) dan blijft het paneel open om altijd de eerder geselecteerde filters te tonen;
  • We hebben de foutmelding opgelost voor elke tabel op het platform (Accommodaties- en de Certificeringsprojecten-pagina's). Voorheen waren de tabelrijen niet klikbaar in Safari. Daarnaast gingen ze allemaal naar dezelfde pagina toe.