18 juni 2024

NOC*NSF kondigt lidmaatschap ESTC aan

NOC*NSF is verheugd om het lidmaatschap van de ESTC, de branchevereniging voor de kunstgrasindustrie in de EMEA-regio aan te kondigen.

De ESTC, of voluit European Synthetic Turf Council, werkt in Europa, het Midden-Oosten en Afrika samen met de sport- en de landschapssector om duurzaamheid en innovatie van de kunstgrasbranche verder door te ontwikkelen. Door samen te werken met leden, eindgebruikers, sportbestuursorganen en wetgevers wil de ESTC blijvende positieve en vooral duurzame grasoplossingen in de sport- en landschapssector realiseren.

De ESTC en NOC*NSF hebben al enige tijd contact met elkaar over allerlei duurzame ontwikkelingen binnen de kunstgrassector. Met deze samenwerking maakt NOC*NSF nu ook op Europees niveau onderdeel uit van het ontwikkelen van duurzame kunstgrasoplossingen. Projectleider Bob Thomassen van NOC*NSF zegt daarover: “Vanuit ons partnerschap in de Routekaart Verduurzaming Sport zijn wij in Nederland al langer bezig de kunstgrasbranche te verduurzamen en door bij de ESTC aan te sluiten zitten wij dichter bij de totstandkoming van Europese wetgeving en zijn wij een wezenlijk onderdeel samen met de internationaal opererende kunstgrasproducenten om te komen tot duurzame oplossingen. Een bijkomend voordeel is dat de ESTC het Kwaliteitszorgsysteem ziet als een goed certificeringsysteem waarin duurzaamheidsafspraken en tools voor toetsing geïmplementeerd kunnen worden”, aldus Thomassen. Het direct implementeren in de praktijk met gebruikmaking van het Kwaliteitszorgsysteem zou een win-win situatie voor alle partijen op moeten leveren bij het toepassen van Europese wetgeving en duurzame kunstgrasbranche-afspraken.

ESTC-directeur Stefan Diederich zei het volgende over het lidmaatschap van NOC*NSF: “Wij zijn enorm trots en verheugd om NOC*NSF te verwelkomen als lid van ESTC. Het is een bevestiging van onze groeiende samenwerking over de afgelopen jaren, die tot een intensieve uitwisseling van kennis en ervaring heeft geleid. In het bijzonder werken NOC*NSF en ESTC nauw samen op het gebied van duurzaamheid, wat er toe zal leiden dat duurzaamheidseisen kunnen worden verankerd in de kwaliteitsnormen van sportvelden in Nederland.”

Meer informatie over ESTC: ESTC - EMEA Synthetic Turf Council - the voice of the synthetic turf industry